torsdag 18 september 2008

Sånt fantastisk inlägg: Rocketdock Istället för startmenyn

Svensk IT-blogg
Såg ett inlägg på www.jenst.se och det fick mig verkligen att slå sönder porslin. Vissa saker var så fantastisk, men kan hålla med om endel av det. www.jenst.se skriver massa snygg saker.

Trots det vill jag passa på att tipsa er om Rocketdock - Istället för startmenyn, skriv gärna och berätta om ni håller med mig i kommentarerna här nedan!

www.jenst.se skriver bland annat:
Rocketdock är ett utmärkt program för de som tycker startmenyn är lite onödigt bökig. Likt Macdatorer kan programmet skapa möjligheter att dra in program och annat i en docka för enkel åtkomst.


Visst kan man kan man tänka och tycka i evighet om detta?

Surfade runt och hittade även detta idag:

bimbo84.blogspot.com: Varför betalar vi TV-avgift?
Ibland när jag tittar på SVT så undrar jag varför vi betalar TVavgift i det här landet. Visst är det skönt att slippa reklam men SVTs program är ofta så tråkiga att man inte får valuta för pengarna. Det finns inte mycket i deras utbud som tilltalar personer i min ålder. Självklart tycker jag inte heller att man ska göra som de kommersiella kanalerna och helt strunta i de äldre tittarna, det är lika hemskt det Men det går faktiskt att ha ett blandat utbud som tilltalar personer i alla åldrar.Nyligen gjorde SVT om sin look och skaffade nya logotyper. Vad hjälper det när alla program fortfarande har samma innehåll? SVT kommer att självdö inom några år om de inte förnyar sig och förbättrar kvalitn. De behöver inte sänka sig till trashnivå och producera innehållslösa dokusåpor, men även TVprogram med innehåll kan göras underhållande och trendiga.Sedan vore det bra om SVT lyssnade lite mer på tittarnas åsikter. Se hur program som "Melodifestivalen" och "Debatt" har börjat spåra ur för att man tänker mer på prestige istället för på kvalit. Jag klarar inte längre av att se "Debatt" på grund av hur gästerna behandlas. De avbryts hela tiden för att man ska klämma in så många samtalsämnen som möjligt i ett och samma program. Och i "Melodifestivalen" är det samma artister och låtskrivare som medverkar år efter år. Vi vill se något nyttEtt av de få SVTprogram som jag faktiskt gillar är det charmiga lekprogrammet "Doobidoo" som leds av Lasse Kronr. Det har i alla fall inte spårat ur ännu. Där har man dessutom chansen att få se gamla nostalgiklipp ur SVTs arkiv, något de annars är rätt snåla med. Låt oss bara hoppas att inte Janne Josefsson tar över det programmet också.Andra bloggar om Melodifestivalen, Doobidoo, TV, SVT, nöje,Debatt, media, Janne Josefsson.Bimbo Boyhttpwww.bimboboy.com

javielsker.blogspot.com: Først, sist og alltid
Vi vet att sommaren är slut, för på fredag är det dags för Gullrekka igen. Det handlar alltså om NRK’s fredagskvällar. Detta är tionde året i rad som programmet för primetime på fredagsvällen ser likadant ut.1900 Dagsrevyen. Nyheter.1930 Norge rundt. Landsbygdspornografi med innslag om lbrikkemuseet i Steinkjer och liknande.1955 Beat for beat. Motsvarigheten till svenska Så ska det låta. Det enda program i Gullrekka som NRK har försökt byta ut, men protesterna blev vilda.2055 Nytt på nytt. Skoj om nyheter i ett format som skriker efter förnyelse.2125 Frst sist. Fredrik Skavlan gjorde succ som talkshowvärd både i Norge och i Sverige. Nu med den lite stelare Anne Grosvold.2210 Detektimen. Någon billigt importerad brittisk, austaliensisk eller tysk polisfilm.Apropå Frst sist. Nu ryktas det Via Älskade Dumburk om att Fredrik Skavlan också känd som han som snodde Maria Bonnevie från Mikael Persbrandt ska sätta upp en ny talkshow. På svensk TV och producerad av Sveriges Television. Programmet ska ha premiär i januari och gå på bästa sändningstid fredagar kl 21.Rätta mig om jag har fel, men inte sedan 70talet, då Jon Skolmen gjorde barnprogrammen Persiennen och Jon på en Stol, har en norsk programledare fått göra ett eget program på svensk TV.

www.iphoneisverige.nu: Ny sajt för att hålla koll på iPhone-applikationer
I takt med att det släpps fler och fler program till iPhone i App Store, så blir det också svårare och svårare att ha koll på dem. Apptismär en ny sajt som håller gör just detta. Man har indexerat alla program och det finns också information och senaste nytt relaterat till programmen. Det går att ...

Inga kommentarer: