torsdag 18 september 2008

Nyligen bloggat: Nytt livsstilsmagasin

Svensk IT-blogg
Ok, det här jag läste i morse på rekobloggen.blogspot.com var så sött att man ville börja gråta. Om man nånsin ska kunna gå vidare i detta livet, måste man läsa det här helt trevlig,

Borde inte föra det vidare men jag bara måste! Hör här, noreply@blogger.com (rekobloggen) skriver:
Nu är det snart dags Det nya livsstilsmagasinet REKO som ges ut av KRAV finns i butik från den 8 september. Det kommer att handla mat, dryck, resor, mode, hälsa, inredning, teknik och kultur i en inspirerande blandning. Det kommer finnas intervjuer med intressanta personligheter. Reportagen i REKO förmedlar tankeställare och tillför nya aspekter till begreppet hållbar livsstil. Hela innehållet har den gemensamma nämnaren hållbarhet.REKO är ett magasin för oss som ställer krav


Klicka in dig på Nytt livsstilsmagasin, säg vad du tycker om det ovan, snälla!

Lite mer spännande saker:

rekobloggen.blogspot.com: Santa Maria lanserar nytt ekologiskt koncept - Organic
Nu samlar Santa Maria hela sitt ekologiska sortiment under det gemensamma namnet Organic. Samtidigt utökas det inom Tex Mex, India och Thai.Alla Santa Marias ekologiska produkter är godkända av KRAV i Sverige, Økologisk i Norge, Ekologiskt Jordbruk i Danmark och Luomu i Finland, just för att de är odlade enligt ekologiskt hållbar utveckling för miljö och klimat.Hela Organicsortimentet har fått ett nytt förpackningsutseende som passar den moderna, medvetna konsumenten. Santa Maria var först med ett ekologiskt Tex Mexsortiment. Nu lanseras tre produkter inom Tex Mex där recepten har förbättrats. Inom India och Thai lanseras två nya Organicprodukter.Här är Santa Marias nya OrganicprodukterTEX MEXOrganic Multigrain TortillaNytt, mer hälsosamt recept med spännande mix av linfrö, havre och surdeg. Innehåller omega 3 i form av rapsolja och glukaner från havremjöl. En hälsosammare tortilla i ny förpackning.Organic Taco Spice MixNy och hälsosammare kryddmix med mindre salt och socker.Organic Tortilla ChipsNy förpackningsdesign för den moderna medvetna konsumenten.INDIAOrganic Mango Chutney Fresh SweetSöt, fräsch och med tydlig karaktär av mango. Innehåller hela 5055 procent mango. Serveras både som tilllbehör till maten eller som smaksättare i allt från indisk Lassi till heta indiska grytor. Blanda med crme frache eller yoghurt och få en god kall sås till fisk eller kött.THAIOrganic Coconut MilkBaserad på ekologiskt odlade kokosnötter där fruktköttet pressats. Används med fördel i asiatiska grytor, soppor, desserter eller i stället för vanlig kokosmjölk.Källa Pressmeddelande från Santa Maria

musiktoppen.blogspot.com: Snart dags
Undersökningen är nu avslutad och det finns alltså önskemål om topplistor i andra genren vilket numera finns ute, och det kommer mer. Även "Amatörmusik, okänd men bra" fick mest röster. Och på denna sidan så får läsarna bestämma väldigt mycket vilket även gäller i detta fallet.SÅ SNART KOMMER DET UPP EN NY KATEGORI. Där kommer det handla om musikartister som är mer eller mindre okända. Vissa är det mer som hört talas om innan medan vissa av artisterna är okända för de flesta människor.Är du en amatör men älskar att göra musik och håller på med det du gillar, skicka ett mail till musiktoppenhotmail.com och berätta mer om dig själv och vad du gör. Så får du förhoppningsvis chansen att synas på sidan

rekobloggen.blogspot.com: KRAV-produkter ursprungsmärks
Snart går det att välja lokalproducerad KRAVmärkt mat där det geografiska ursprunget anges i anslutning till märket. Första juli kompletterades KRAVs regler så att det nu även går att certifiera geografiskt ursprung. De första ursprungsmärkta produkterna beräknas komma under hösten.Producenten eller en grupp av producenter väljer själv hur man vill avgränsa det geografiska ursprunget. De kan till exempel välja gårdsnamn, ortsnamn, kommun, region, sjö, län eller ett hav. Området ska vara tydligt definierat för att ursprunget ska kunna certifieras, och råvaran ska komma från KRAVcertifierad produktion inom det angivna området.I sammansatta produkter ska 100 procent av huvudråvaran komma från KRAVcertifierad produktion i det angivna området. Detsamma gäller för den karaktärsråvara som namnet associerar till. Totalt ska minst 80 procent av produktens råvara komma från KRAVcertifierad produktion i området. Övriga ingredienser ska uppfylla KRAVs regler för livsmedelsförädling.Förädlingen ska helst ske i en KRAVcertifierad anläggning som finns inom det angivna ursprungsområdet. Om det inte finns någon sådan får förädlingen ske i en KRAVcertifierad anläggning som ligger så nära området som det är möjligt.Källa KRAVkravmärkt, ekologiskt, lokalproducerat, KRAV, rekobloggen

Inga kommentarer: